Home / Applicatie / Snapchat introduceert SnapCash

 

Snapchat is een toepassing voor het delen van foto’s en video’s. Het bijzondere hiervan is dat de doorgezonden media slechts tijdelijk zichtbaar zijn bij de ontvangers. Tenminste, zo werd het concept verkocht. Maar in mei 2014 werd Snapchat op de vingers getikt door de Federal Trade Commission wegens het schenden van privacyrechten van haar gebruikers. Zij oordeelde dat Snapchat haar gebruikers verkeerd voorlichtte met betrekking tot privacy.

Privacy

Afbeeldingen zouden na een ingestelde tijd verdwijnen, maar bleven in werkelijkheid ongecodeerd in het bestandssysteem van het toestel staan. Ook controleerde Snapchat de telefoonnummers niet, zodat veel gebruikers hun materiaal naar vreemden stuurden in de veronderstelling dat het hun vrienden waren. Daarnaast werden locatiegegevens opgeslagen.

Contactloos betalen

Nu wilt Snapchat gaan profiteren van het contactloze betalen en introduceert het SnapCash. Daarmee kunnen gebruikers geld naar elkaar sturen. Een te verzenden bedrag wordt ingevuld op Snapchat met daarvoor een dollarteken dat groen oplicht wanneer het wordt herkend. Het geld wordt na verzending vervolgens bijgeschreven op zijn of haar rekening.

Voorwaarden

Wekelijks kan er per vriend maximaal $2500,- verstuurd worden. Om gebruik te kunnen maken van de dienst moet de gebruiker minimaal 18 jaar zijn en beschikken over een aan Snapchat gekoppelde Visa of Mastercard. Snapchat werkt hiermee samen met de betaaldienst Square. Square zou garant moeten staan voor de veiligheid en privacy van gebruikers, maar die veiligheid zal nog moeten blijken.

Gekeken naar de eerdere privacyschending misschien maar goed dat Snapcash voorlopig enkel in de VS te gebruiken is.