Home / Veiligheid / Creditcard betalingen

 

betalen creditcard

We shoppen tegenwoordig veel meer online. Daarmee is betalen met je creditcard een gewilde betaalmethode.

De voordelen

Betalingen met je creditcard heeft als voordeel dat het bedrag later van je rekening wordt afgeschreven. Je kan nu iets kopen en later betalen. Maar dat is niet het enige voordeel. Met betalingen via je creditcard heb je namelijk ook een aflevergarantie en een aankoopverzekering.

Aflevergarantie

Als je online een aankoop doet en je bestelling komt niet aan dan is een aflevergarantie handig. Zeker met de wildgroei aan webshops kan je er niet altijd zeker van zijn dat je aankoop ook wordt bezorgd. Het is daarom aan te raden dat je bij betrouwbare webwinkels koopt. Ook is het handig om te letten op een beveiligde verbinding, dit kan je zien doordat het internetadres begint met https:// en dat er een slotje in de balk staat.

Aankoopverzekering

Bijna al je aankopen die je met je creditcard verricht zijn 180 dagen verzekerd. Dit geldt voor beschadigde, verloren en gestolen artikelen. Er geldt hiervoor wel een eigen risico van € 25,- of € 50,- en er wordt gekeken of je eigen verzekering of de betreffende garantie deze kosten niet dekt.

In dit filmpje staan alle voordelen op een rijtje. 

Vervangen magneetstrip

Oudere creditcards waren voorzien van een magneetstrip. Bij veel is deze vervangen door een chip. Dit maakt de kaarten veiliger, maar dat wil nog niet zeggen dat ze 100% fraude vrij zijn.

Creditcard chip

De creditcard met een chip werkt net als bij een betaalpas, door de pincode in te voeren stuurt de chip informatie naar je bank. Hierdoor kan beter beoordeeld worden of de betaling correct is. Echter via skimming kan deze informatie ook onderschept worden en voor andere doeleinden worden gebruikt.

De kaarten zijn dus veiliger gemaakt, maar helaas nog niet 100% fraude vrij.