Home / Betaalmethodes op het internet

 

Er zijn verschillende manieren om online betalingen  te verrichten. Een aantal aanbieders op internet bieden nog de mogelijkheid aan om achteraf met een acceptgiro te betalen. Steeds meer wordt er van de consument verwacht dat er vooraf betaald kan worden, veel gebruikt hiervoor is de creditcard. Wanneer je geen creditcard bezit, dan zijn er ook steeds meer manieren om toch te kunnen kopen via internet. In Nederland is iDEAL een veel gebruikte methode, en ook via PayPal kun je in veel webshops betalen. Welke methoden zijn er en hoe werkt het?

Creditcard

Een creditcard is een veel gebruikt betaalmiddel naar buitenlandse webshops. Creditcardmaatschappijen leggen de verantwoording van de levering bij de verkoper. Wanneer een product beschadigd is of er wordt verkeerd geleverd, vordert de maatschappij het geld terug en stort het terug naar de koper. Het tegendeel moet door de verkoper worden bewezen, wanneer die dit niet kan, krijg jij je geld terug.

iDeal

Via iDEAL kan je via je eigen bank afreken bij Nederlandse webwinkels. Via de webwinkel geef je de bank aan via waar je wilt betalen en vervolgens kom je op de inlogpagina van je bank terecht. Het aankoopbedrag en het rekeningnummer van de verkoper zijn al ingevuld, je hoeft alleen nog maar de stappen van de bank voor een bevestiging van de betaling te doorlopen.

PayPal

Via PayPal kun je heel eenvoudig een rekening openen door de gegevens van je bankrekening of creditcard in te vullen. Wanneer je een betaling goedkeurt, schrijft PayPal geld van je rekening of creditcard. Bevestigen doe je door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen. De betaalmethode is te vergelijken met het betalen via een creditcard, want ook hier wordt je als koper beschermt. Veilingsites zoals marktplaats en Ebay werken met deze betaalmethode.

Paysafecard

Een paysafecard is een soort prepaid kaart waar je anoniem online mee kan betalen. De kaart is op verschillende plaatsen zoals tankstations, kiosken en supermarkten te kopen. De kaarten zijn te koop in bedragen van 10 tot 100 euro. Voornamelijk websites voor ringtones en games bieden deze betaalmogelijkheid aan. De betaling gaat via een code van 16 cijfers en drie letters onder een kraslaag op de achterkant van de kaart. Na het invoeren van de kraslaag kan de code ingevoerd worden en de betaling is gedaan.